"In pimul trimestru al anului, bancile au avut o abordare de tipul «wait and see» si au asteptat sa vada cine da credite, insa al doilea trimestru va fi mai bun, iar piata de creditare se va normaliza pentru ca oamenii vor avea nevoie de credite in continuare, iar dobanzile la imprumuturi vor continua sa scada gradual", considera Yurtsever, citat de NewsIn.

Totodata, Yurtsever a mentionat ca banca vrea sa isi sporeasca in 2009 volumul depozitelor atrase cu 80% fata de nivelul inregistrat la finalul anului precedent.

Potrivit datelor furnizate de banca, activele GarantiBank se situau la 450 milioane euro la finalul anului trecut.

In plus, GarantiBank vrea sa lanseze gradual, in 2009, produse bancare noi, a precizat Yurtsever.

"Vrem sa ne concentram asupra lansarii unor produse de asigurare in sfera imprumuturilor, dar si a produselor de tipul digipass pentru telefon", a mai sus directorul de retail al bancii.

Referitor la extinderea bancii, Yurtsever considera ca "2009 este anul consolidarii bancare", insa GarantiBank va deschide pe parcursul acestui
an 4-5 noi unitati, in conditiile in care in prezent banca are 49 de unitati.

"GarantiBank are aproximativ noua angajati in fiecare unitate, iar in primul trimestru am facut unele angajari, insa, in prezent incercam sa facem cat mai multe traininguri pentru angajati", a mai spus Yurtsever.

La sfarsitul lui 2008, GarantiBank avea 50.000 de clienti.