Volumul depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania a avansat cu 80% in intervalul martie 2008 - martie 2009, pana la 1,07 miliarde euro la finalul primului trimestru al acestui an, arata raportul publicat de banca-mama.
De asemenea, portofoliul de credite acordate pe piata din Romania de catre grupul bancar grecesc a crescut cu 10% in aceeasi perioada, pana la 1,8 miliarde euro, dupa cum arata NewsIn.

Astfel, la finalul lunii martie 2008, volumul creditelor ajunsese la 1,64 miliarde euro, in conditiile in care depozitele atrase la acea data insumau 594 milioane euro.

De asemenea, in intervalul martie 2008 - martie 2009, volumul activelor Piraeus pe piata din Romania a avansat cu 8%, pana la 2,48 miliarde euro la finalul primului trimestru al acestui an.

Piraeus Bank Romania a incheiat primul trimestru cu o retea bancara formata din 180 unitati, mai arata raportul grupului grecesc.

Subsidiara romaneasca a grupului financiar elen a obtinut anul trecut un profit brut de peste 43 milioane euro, cu 96% mai mare decat cel din 2007, pe fondul cresterii protofoliului de credite cu 56%.

Profit in scadere cu 63% in T1

Piraeus Bank, al patrulea mare creditor din Grecia, a anuntat ca profitul net din primul trimestru a scazut cu 63% in termeni anuali, la 51,8 milioane euro, din cauza temperarii creditarii si cresterii provizioanelor pentru credite neperfomante, scrie Reuters.

Analistii chestionati de Reuters mizau pe un profit de 63,6 milioane euro. Banca a anuntat o scadere cu 4%, la 255,3 milioane euro, a castigurilor din dobanzi, in termeni anuali.

La sfarsitul lunii februarie Piraeus Bank a anuntat un profit net de 315 milioane euro in 2008 (400 milioane dolari), sub asteptarile pietei, in contextul unor provizioane de 215 milioane euro pentru credite neperformante.

Piraeus Bank Group este prezenta in principal in Europa de Sud-Est, dar si pe centrele financiare din Londra si New York. Grupul are 868 de sucursale in Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Neagu, Intrum: 60%, colectare amiabila; multe dosare ajung in instanta