UniCredit Tiriac Bank a acordat companiei GreenWEEE International o finantare in valoare de 4,63 milioane euro pentru punerea in functiune, in Buzau, a celei mai mari fabrici care furnizeaza servicii integrate de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice din sud-estul Europei.
Facilitatea a fost acordata pe o perioada de sapte ani si a avut ca scop achizitia de echipamente de tratare si procesare conforme cu Directiva UE 2002/96/EC pentru deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE). Fabrica a necesitat o investitie totala de circa 10 milioane de euro. Cifra de afaceri estimata de GreenWEEE pentru primul an de functionare se situeaza intre 1 si 2 milioane de euro.

GreenWEEE este amplasata in localitatea buzoiana Frasinu, avand o suprafata totala de 10.795 metri patrati. Fabrica are o capacitate de procesare de 50.000 de tone de DEEE pe an, ceea ce reprezinta de trei ori mai mult fata de cantitatea colectata in Romania in 2008. Intregul proces de reciclare respecta mediul prin tratarea corecta a deseurilor, proces din care rezulta materii prime secundare ce vor intra din nou in circuitul economic.

“Deschiderea fabricii, o premiera pe piata romaneasca si regionala de profil, a fost posibila cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank, care a finantat aproape jumatate din investitia necesara pentru proiect, restul fiind acoperit din fonduri proprii,” a declarat Marius Costache, director general al GreenWEEE International. “Implicarea bancii demonstreaza o preocupare reala pentru protectia mediului si dorinta de a investi intr-o afacere de viitor,” a mai adaugat Marius Costache.

“Dorim sa integram progresiv in Romania finantari pentru industrii durabile si nepoluante, facilitatea pentru GreenWEEE fiind prima de acest gen” a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank. “In prezent, ne propunem sa desfasuram o campanie nationala de finantare a consiliilor locale si judetene si a companiilor private preocupate de implementarea proiectelor cu impact benefic asupra mediului. Pentru o mare parte dintre ele acordam si consultanta in vederea accesarii fondurilor structurale,” a mai adaugat Rasvan Radu.

UniCredit Group si World Wildlife Fund au semnat recent un parteneriat strategic international cu scopul de a integra masuri de sustinere a mediului si de combatere a schimbarilor climatice in sectorul bancar. In proiectul de sustinere a mediului au fost stabilite praguri de reducere a emisiilor de gaze nocive pentru birouri si sucursale, si a emisiilor indirecte, legate de activitatile de creditare si de investitii ale grupului financiar.

UniCredit vizeaza pozitia de lider european in ceea ce priveste dezvoltarea durabila, primul scop stabilit fiind reducerea emisiilor de CO2 cu 30% pana in 2020, sprijinind astfel obiectivul "20-20-20", stabilit de Uniunea Europeana in pachetul "Energie - Clima".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri