Rezervele valutare internationale ale Romaniei, administrate de BNR, au crescut in iulie cu 860 milioane euro (3,25%), pana la 27,326 miliarde euro, dupa o usoara scadere in luna anterioara, arata datele publicate astazi de BNR.
La finalul lui iunie, rezervele valutare se plasau la 26,466 miliarde euro, in scadere cu 1,4% fata de luna precedenta.

Intrarile de 4 243 milioane euro provin din modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, imprumuturile Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile de 3 383 milioane euro, reprezentinta modificarea nivelului rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2 214 milioane euro.

Platile scadente in luna august 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 85 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si