Criza a impins 1.000 de IMM-uri spre creditele gata garantate de la Banca Transilvania

Banca Transilvania a acordat peste 1.000 de credite “gata garantate” pentru intreprinderile mici si mijlocii, in mai putin de doua luni de cand a lansat acest produs pe piata, atingand, astfel, tinta ce era stabilita pentru intreg anul 2009.


Creditul “gata garantat”, oferit de Banca Transilvania in parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, este o linie de credit destinata IMM-uri ce au nevoie de finantare in perioada actuala de dificultate economica.

“Am fost oarecum luati prin surprindere de numarul mare de cereri pentru Creditul Gata Garantat. Dar explicatia este simpla: exista o mare presiune in relatiile dintre firme, de prelungire a termenelor de plata, respectiv de scurtare a termenelor de incasare. De asemenea, datorita unor vanzari mai modeste decat cele ale anului trecut, e nevoie de sustinerea stocurilor de marfuri si produse finite. Avand in vedere modul in care IMM-urile au perceput beneficiile oferite de acest prim produs lansat in parteneriat cu FNGCIMM, ne dorim sa gasim, in continuare, si alte solutii de finantare impreuna cu Fondul”, a declarat Daniel Szekely, director clienti IMM in cadrul Bancii Transilvania.

Pentru creditul “gata garantat” Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acopera 80% din garantiile facilitatii, iar Banca Transilvania pune la dispozitie capitalul necesar si acopera restul de 20%.

Acest tip de credit face parte din platforma BT anti-criza, alaturi de facilitatea de restructurare a creditului pentru companii, Abonamentul Bancar si de Clubul Intreprinzatorului Roman, fondat de banca.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri