Rezervele valutare ajung la un nou varf istoric: 28,74 mld. euro

Rezervele valutare ale Romaniei administrate de Banca Nationala a Romaniei au atins in noiembrie un nou varf istoric, de 28,74 miliarde euro, in crestere usoara, cu 335 milioane euro (1,2%) fata de finalul lui octombrie, pe fondul emisiunilor de obligatiuni de stat in valuta pe piata interna si modificarii rezervelor minime in valuta, potrivit datelor publicate de BNR.
In luna noiembrie au existat intrari de 2,693 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv cu sumele provenind din emisiunile de obligatiuni de stat in valuta de pe piata interna), venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile s-au ridicat la 2,358 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene si altele.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,597 miliarde euro, potrivit unui comunicat publicat de Banca Nationala a Romaniei.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 noiembrie 2009 au fost de 31,334 miliarde euro, fata de 30,747 miliarde euro la 31 octombrie 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri