In luna noiembrie au existat intrari de 2,693 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv cu sumele provenind din emisiunile de obligatiuni de stat in valuta de pe piata interna), venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile s-au ridicat la 2,358 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene si altele.

Rezerva de aur a Romaniei s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 2,597 miliarde euro, potrivit unui comunicat publicat de Banca Nationala a Romaniei.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 30 noiembrie 2009 au fost de 31,334 miliarde euro, fata de 30,747 miliarde euro la 31 octombrie 2009.