"Membrii UNSAR se vor intalni saptamana viitoare pentru a finaliza scrisoarea catre autoritati privind deductibilitatea pentru asigurarile de viata. Vom face o propunere concreta privind nivelul de deductibilitate care poate fi introdus (400 euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator)", a spus Cornelia Coman (foto).

In scrisoare va fi prezentat si impactul pe care il va avea introducerea facilitatilor fiscale asupra bugetului de stat.

Coman a mai explicat ca introducerea facilitatilor fiscale pentru asigurarile de viata va aduce o serie de avantaje, printre care reducerea cheltuielilor cu protectia sociala si cresterea sustenabilitatii asigurarilor sociale stimuland totodata cresterea economica, prin investitii si alocari mai eficiente ale capitalului.

In regiune, introducerea deductibilitatilor pe segmentul asigurarilor de viata a avut un impact important. In Ungaria de exemplu, piata asigurarilor de viata a crescut cu 44% in primul an de la introducerea facilitatilor fiscale si cu 17% in al doilea an, iar in Grecia avansul pietei a fost de 31% in primul an si de 32% in al doilea an, a subliniat Coman.