Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) va transmite executivului, in luna martie, o scrisoarea referitoare la deductibilitatea in piata asigurarilor de viata, a declarat vicepresedintele uniunii, Cornelia Coman.
"Membrii UNSAR se vor intalni saptamana viitoare pentru a finaliza scrisoarea catre autoritati privind deductibilitatea pentru asigurarile de viata. Vom face o propunere concreta privind nivelul de deductibilitate care poate fi introdus (400 euro pe an atat pentru angajat, cat si pentru angajator)", a spus Cornelia Coman (foto).

In scrisoare va fi prezentat si impactul pe care il va avea introducerea facilitatilor fiscale asupra bugetului de stat.

Coman a mai explicat ca introducerea facilitatilor fiscale pentru asigurarile de viata va aduce o serie de avantaje, printre care reducerea cheltuielilor cu protectia sociala si cresterea sustenabilitatii asigurarilor sociale stimuland totodata cresterea economica, prin investitii si alocari mai eficiente ale capitalului.

In regiune, introducerea deductibilitatilor pe segmentul asigurarilor de viata a avut un impact important. In Ungaria de exemplu, piata asigurarilor de viata a crescut cu 44% in primul an de la introducerea facilitatilor fiscale si cu 17% in al doilea an, iar in Grecia avansul pietei a fost de 31% in primul an si de 32% in al doilea an, a subliniat Coman.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri