"Sunt pregatit sa intreprind demersurile necesare pentru a inlatura, in instanta, acele clauze contractuale care impun sanctiuni financiare de 500.000 euro, 600.000 euro, daca este schimbat directorul de la Eximbank. Cred ca este incorect, este o clauza imorala. Nu se poate sa iti pui clauze de genul acesta. Adica Ursache de la PSD centreaza, Costea de la PSD da cu capul. Nu se poate, la nesfarsit, sa continuam un asemenea demers pentru ca ei si-au stabilit aceste clauze, in calitate de presedinte AVAS – Ursache, in calitate de presedinte Eximbank, domnul Costea", a afirmat premierul, citat de NewsIn.

Boc a spus ca actiunea in instanta este pregatita de juristii de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Mandatul lui Ionut Costea (foto) in fruntea Eximbank expira in 2012. El este cumnatul presedintelui PSD Mircea Geoana si, potrivit unor informatii aparute in presa, ar avea un salariu lunar de 20.000 euro, fara a include sporurile si stimulentele.

Saptamana trecuta, premierul Emil Boc a spus ca directorul Eximbank ar trebui sa urmeze gestul directorului general al Fondului Proprietatea, Ionut Popescu, si sa ceara la randul sau reducerea salariului, sugerand ca, in caz contrar, ar putea fi demis.

"Este si acolo o procedura extrem de complicata pana schimb un director de banca. Dar poate ar fi un gest elegant de a repeta ceea ce a facut Ionut Popescu, tocmai pentru a da un semn de solidaritate in aceste vremuri grele cu toti romanii. Daca nu, vom face la un moment dat acest lucru, daca nu se va lua si acolo decizia de a avea salariu redus conform unor salarii de la stat", a declarat Boc saptamana trecuta.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca sfatul pe care il are pentru cumnatul sau, Ionut Costea, este sa plece de la Eximbank si sa-si gaseasca o alta slujba pentru a nu mai fi mereu atacat din cauza inrudirii cu el.

In toamna anului trecut, presedintele Traian Basescu declara ca "nu este posibil" ca la Eximbank, o banca de stat, directorul sa primeasca un salariu de aproximativ 25.000 de euro pe luna. El a spus ca are "un sentiment de revolta" ca in acest caz nu se aplica Legea salarizarii unice.