Adunarea generala a grupului Volksbank International a decis sa majoreze capitalul subsidiarei locale, Volksbank Romania, cu 200 milioane euro si sa ii inlocuiasca pe Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller din directoratul bancii. Noii bancheri care vor conduce Volksbank Romania urmeaza sa primeasca aprobarea BNR, dar numele lor nu a fost precizat.

Gerald Schreiner, presedinte al Volksbank Romania de aproape 5 ani, "isi va folosi vasta experienta profesionala in noua calitate de responsabil al VBI pentru dezvoltarea modelului de business in cadrul grupului", iar Herwig Burgstaller, vicepresedinte, "isi va folosi valoroasa expertiza in cadrul bancilor din reteaua VBI", se arata intr-un comunicat al Volksbank International.

La conducerea Volksbank Romania se mai afla 2 vicepresedinti, Simona Fatu si Valentin Vancea, care nu vor fi schimbati.

"Noii membri ai directoratului Volksbank Romania sunt deja numiti si asteapta aprobarea Bancii Nationale a Romaniei", a precizat banca, fara a da detalii suplimentare.

De asemenea, adunarea generala a grupului Volksbank International a mai decis si majorarea capitalului Volksbank Romania cu 200 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si