Adunarea generala a grupului Volksbank International a decis sa majoreze capitalul subsidiarei locale, Volksbank Romania, cu 200 milioane euro si sa ii inlocuiasca pe Gerald Schreiner si Herwig Burgstaller din directoratul bancii. Noii bancheri care vor conduce Volksbank Romania urmeaza sa primeasca aprobarea BNR, dar numele lor nu a fost precizat.
Gerald Schreiner, presedinte al Volksbank Romania de aproape 5 ani, "isi va folosi vasta experienta profesionala in noua calitate de responsabil al VBI pentru dezvoltarea modelului de business in cadrul grupului", iar Herwig Burgstaller, vicepresedinte, "isi va folosi valoroasa expertiza in cadrul bancilor din reteaua VBI", se arata intr-un comunicat al Volksbank International.

La conducerea Volksbank Romania se mai afla 2 vicepresedinti, Simona Fatu si Valentin Vancea, care nu vor fi schimbati.

"Noii membri ai directoratului Volksbank Romania sunt deja numiti si asteapta aprobarea Bancii Nationale a Romaniei", a precizat banca, fara a da detalii suplimentare.

De asemenea, adunarea generala a grupului Volksbank International a mai decis si majorarea capitalului Volksbank Romania cu 200 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri