Firmele in lichidare aveau restante la banci de 353 mil. lei

Sumele restante la banci de firmele aflate in lichidare au crescut cu 7% in februarie, la 353 milioane lei, iar obligatiile inregistrate de persoanele juridice aflate in proces de reorganizare au avansat cu 12%, la 225 milioane lei, potrivit datelor Centralei Riscurilor Bancare (CRB).
Astfel, restantele catre banci ale debitorilor care sunt in proces de lichidare au continuat sa creasca de la sfarsitul anului trecut, cand se cifrau la 253 milioane lei, la 330 milioane lei in ianuarie, pentru ca la sfarsitul lui februarie sa ajunga la 353 milioane lei, potrivit NewsIn.

In schimb, numarul de persoane juridice aflate in proces de lichidare a coborat in februarie la 431, fata de 448 de firme in ianuarie.

Ponderea restantelor in totalul sumelor datorate catre banci a ajuns la 77% in februarie, nivel similar celui din ianuarie, dar sub cel inregistrat la sfarsitul lunii decembrie 2009, de 84%.

In ceea ce priveste agentii economici aflati in proces de reorganizare juridica, restantele catre banci au inregistrat de asemenea o dinamica pozitiva, ajungand la 225 milioane lei in februarie, in crestere de la 201 milioane lei in ianuarie si 190 milioane lei in decembrie anul trecut.

Totodata, numarul debitorilor care au datorii catre banci, dar sunt in reorganizare juridica, a crescut in februarie la 130, fata de 122 de clienti in ianuarie si 111 la sfarsitul anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri