Kiwi Finance a lansat, in cadrul unui parteneriat cu o banca, un produs de creditare ipotecar cu o dobanda variabila la momentul actual de 4,44%, pentru achizitionarea de imobile, nevoi personale, refinantarea altor credite sau consolidari de credite, a anuntat societatea.
Dobanda este calculata dupa formula 3,3% marja fixa plus Euribor 6M (ceea ce inseamna ca la 6 luni se recalculeaza rata in functie de noua dobanda). Alte costuri constau intr-un comision lunar in valoare de 0,1% la sold si un comision de analiza de 3%, in timp ce DAE ajunge la 6,09%, pentru un credit acordat pe 360 luni. Potrivit reprezentantilor societatii produsul va fi acordat doar pentru 200 de clienti.

„Caracteristicile creditului co-branded Banca - KIWI Finance sunt identice din punct de vedere al costului atat pentru creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca, cat si pentru creditele de achizitie si sunt acordate pe o perioada maxima de 30 de ani”, a declarat Anca Bidian (foto), CEO KIWI Finance. .

Finantarea se acorda pentru maxim de 85% din valoarea evaluata a garantiei, constand intr-o ipoteca pe casa sau apartament. Destinatia creditului vizeaza achizitionarea de imobile, nevoi personale, refinantarea altor credite sau consolidari de credite.

De exemplu, pentru un credit in valoare de 50.000 de euro, nivelul primei rate lunare este de 302 euro si descreste pana la 252 de euro, odata cu incheierea contractului. Valoarea totala platibila de consumator ajunge la 101.526 de euro, pe o perioada de maxim 30 de ani.

Compania Kiwi Finance a fost fondata in anul 2003 sub numele Gemini Capital Consult fiind prima companie de brokeraj bancar din Romania. In anul 2007, fondul de investitii Oresa Ventures devine actionar al Kiwi Finance in urma unei tranzactii in valoare de 3 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri