Vanzarile de flori pe internet pentru 1-8 martie au crescut si de cateva zeci de ori fata de o saptamana obisnuita, tot mai multi clienti preferand sa comande online, au declarat pentru wall-street.ro, doi dintre cei mai mari jucatori in domeniu.
Majoritatea site-urilor online de flori au oprit ieri de dimineata comenzile care urmau sa fie livrate pe 8 martie, iar multe dintre comenzile facute dupa ora 12.00 urmeaza sa fie livrate astazi.

FlorideLux.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de comercializare a florilor, a inregistrat pentru prima saptamana din martie 500 de comenzi, in valoare de 20.000 de euro, dublu fata de 2010.

"In aceasta saptamana am inregistrat varfuri si de sapte comenzi pe minut, in timp ce in mod normal se inregistreaza 30-35 comenzi pe zi.
Putem spune ca lunile februarie si martie reprezinta varful businessului nostru doar prin prisma volumului de comenzi, nu si din punct de vedere financiar. Lucram activ la schimbarea businessului pentru a evita sezonalitatea prin proiecte specifice, abonamente, reduceri, pachete prepaid", a afirmat Marius Dosinescu (foto sus), manager de dezvoltare a businessului in cadrul grupului FlorideLux.ro, care opereaza magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro.

Printre cele mai bine vandute flori pe site-ul www.floridelux.ro s-au numarat cele specifice primaverii, precum lalele, frezii, zambile, liliac sau narcise, insa au existat si comenzi precum inimi 3D realizate integral din trandafiri sau 1001 trandafiri.

Valoarea medie a unei comenzi in cazul persoanelor fizice a depasit 60 de euro, pe langa buchetele de flori, fiind achizitionate si alte cadouri, precum jucarii de plus si ciocolata, in timp ce in cazul companiilor, datorita discounturilor, valoarea medie a unei comenzi a fost de 30-40 de euro pentru 1 martie si 50 de euro pentru 8 martie.

"Cea mai mare comanda realizata cu ocazia zilei de 1 martie, s-a ridicat la 5.000 de euro, aceasta fiind efectuata de catre o companie din domeniul media si advertising", mai spune Dosinescu.

Acesta estima in urma cu o saptamana ca pana pe 8 martie, vanzarile de pe toata piata online de flori vor fi in jurul a 200.000 de euro.

Pe de alta parte, vanzarile au fost in ultima saptamana de circa 30 de ori mai mari comparativ cu o saptamana obisnuita, a declarat Mugur Frunzetti (foto jos), managing partner al magazinului online Floria.ro.

Site-ul lansat in vara anului trecut a primit aproximativ 500 de comenzi pentru 8 martie, dublu fata de prima zi din martie si numarul de angajati a fost de 14 persoane ieri, dublu fata de o zi obisnuita.

Cele mai bine vandute flori au fost trandafirii, acestia fiind urmati de gerbera, irisi si lalele.

In cazul Floria.ro, comanda medie a fost in jurul a 20 de euro, mai mult de 65-70% dintre clientii site-ului fiind persoane fizice.

Vanzarile online inseamna mai putin de 10% din comertul cu flori de pe piata locala, iar in domeniu exista in jur de 50 de site-uri specializate.

Printre cei mai importanti jucatori se numara Floridelux.ro, 123flori.ro si Floria.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri