Vanzarile de PC-uri cu crescut anul trecut cu 15% potrivit unui studiu realizat de catre Gardner, cea mai mare firma de consultanta din domeniu. Conform studiului citat de Reuters, in 2005 s-au vandut 218,5 milioane de unitati PC, fata de 189,5 milioane de unitati vandute in 2004.

Volumul livrarilor inregistrate in Europa si Orientul Mijlociu a fost de doua ori mai mare decat in America, numarul unitatilor vandute pe cele doua continente fiind aproape acelasi.

Producatorul american Dell continua sa fie numarul unu pe piata computerelor avand in vedere numarul de unitati vandute. Dell a inregistrat o crestere de 18,6% a incasarilor , cu 3,6 puncte procentuale peste media pietei. In schimb, Hewlett-Packard, al doilea jucator de pe piata, reprezinta singura companie care a inregistrat la finele anului 2005 o scadere a vanzarilor, aceasta fiind de 0,1%.

Evolutia vanzarilor din ultimul trimestru al anului 2005 arata ca in Statele Unite ciclul de reinnoire a computerelor se apropie de final. Cele mai mari cresteri le-au inregistrat vanzarile de computere portabile, in timp ce multe computere clasice asteapta inca in depozite sa fie livrate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri