Producatorul nipon de electronice Panasonic a anuntat ca intentioneaza sa diminueze cu 10% numarul angajatilor pana la sfarsitul primului trimestru din 2013, la 350.000 de persoane, pentru a reduce cheltuielile si tine pasul cu grupurile asiatice concurente, transmite Reuters.
Panasonic a anuntat, de asemenea, ca rezerva 110 miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari) pentru a acoperi cheltuielile de restructurare pana in martie 2012.

"Cifrele sunt uriase, dar si Panasonic este mare. Pentru o asemenea companie de moda veche aceasta masura reprezinta o miscare importanta", a declarat Toru Hashizume, analist la Stats Investment Management, potrivit Mediafax.

Producatorii japonezi de aparate electronice se confrunta cu o competitie tot mai acerba in special din partea companiilor chineze si sud-coreene.

Panasonic a raportat ca profitul operational din trimestru incheiat in martie s-a redus cu aproape o treime, la 41 de miliarde de yeni.

Grupul incearca sa se orienteze spre afaceri legate de mediul inconjurator si energie, precum producerea de baterii reincarcabile, pentru a face fata concurentei unor companii precum Samsung Electronics sau LG Electronics.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri