Conducerea France Telecom, grupul care detine Orange Romania, afirma ca este putin probabil sa uneasca si in alte tari operatiunile cu grupul german Deutsche Telekom (DT) in modul in care a facut acest lucru in Marea Britanie, a afirmat Olaf Swantee, seful operatiunilor europene ale France Telecom, potrivit Reuters.

Pe de alta parte, grupul francez isi doreste sa incheie cat mai multe contracte privind partajarea retetelelor pentru reducerea costurilor, dupa cum a facut in Polonia, Austria, Romania si Spania, scrie Reuters.

Reprezentantii Orange Romania au afirmat pentru wall-street.ro ca informatiile agentiei de presa britanice sunt gresite si ca retelele companiei nu ar fi inca unificate cu cele ale grupului german Deutsche Telekom. Germanii sunt prezenti in Romania prin Romtelecom si Cosmote Romania.

De altfel, in urma cu o saptamana, Olaf Swantee declara la Bucuresti ca France Telecom are anumite parteneriate in Europa cu Deutsche Telekom, "dar ca pentru Romania nu se preconizeaza nimic in viitorul apropiat".

Conducerea France Telecom a vorbit la inceputul acestui an pentru prima data despre o posibila unificare a retelelor companiei cu cele ale DT in Romania, Polonia si Austria.

In ceea ce priveste fuziunea operatiunilor companiei cu cele ale Deutsche Telekom (dupa cum s-a intamplat in 2009 in Marea Britanie prin crearea operatorului Everything Everywhere), oficialul FT spune ca este putin probabil sa se intample acest lucru si in alte tari, mai scrie Reuters.

Zvonurile despre o fuziune totala intre cei doi operatori au aparut odata cu discutiile despre partajarea retelelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si