Tableta TouchPad a HP se vinde in prezent in SUA la preturi incepand cu doar 100 $, urmare a deciziei companiei de a opri activitatea de productie a tabletelor si smartphone-urilor bazate pe sistemul de operare WebOS, scrie TheInquirer.
Tableta Touchpad la 16 Gb se poate achizitiona la Best Buy cu 99$ in timp ce tableta la 32 Gb se vinde cu circa 150$ la mai multi retaileri din SUA. Best Buy raporta, inainte de ieftinire, ca tableta s-a vandut destul de slab. Anterior, versiunile se vindeau cu 450 $ si respectiv 550$.

Dupa reducerea de pret, stocurile retailerilor aproape s-au epuizat, in timp record.

Este posibil ca preturile sa se reduca si in Marea Britanie, unde vanzarile au fost de asemenea slabe. Deocamdata, Amazon UK a redus pretul tabletei de 32 Gb de la 422 de lire sterline la 400 de lire sterline.

HP a anuntat saptamana trecuta ca va renunta la a produce tablete PC si smartphone-uri si ia in considere vanzarea afacerii de PC-uri.

“Tableta TouchPad nu a atras atentia in mod semnificativ pe piata. Am luat decizia, dificila dar necesara, de a inchide operatiunile hardware ce au in centru sistemul WebOS”, a declarat Leo Apotheker, director executiv al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri