„Samsung Galaxy S II a avut un succes remarcabil si in tara noastra, unde se afla in topul preferintelor utilizatorilor. Dispozitivul este disponibil pentru achizitie la toti jucatorii de pe piata din Romania si a cunoscut vanzari de aproximativ 50.000 de unitati", a declarat Sorin Manea, directorul deviziei de telecom din cadrul Samsung Electronics Romania.

Compania sud-coreeana avea la finalul lunii iunie o cota de 30-40% pe piata locala de smartphone-uri, o industrie estimata sa ajunga in acest an la aproape un milion de exemplare. Anul trecut, telefoanele smartphone au reprezentat in jur de 10% din vanzarile totale de telefoane mobile, adica in jur de 400.000 de unitati.

In Romania, in prezent sunt folosite circa 25 de milioane de telefoane, dintre care 3-4 milioane sunt dispozitive inteligente, conform Vodafone, al doilea operator de telecomunicatii de pe piata locala.

Citeste si:

Galaxy S II este smartphone-ul reprezentativ al Samsung, telefonul costand in jur 2.000-2.200 de lei, fara abonament.

La nivel mondial, compania a vandut circa 70 de milioane de telefoane (smartphone si non-smartphone) in primele sase luni ale anului.