Actiunile Google Inc., au scazut cu 13 procente, aceasta fiind cea mai mare scadere din momentul listarii la bursa americana Nasdaq a companiei americane, informeaza Bloomberg. O actiune Google a pierdut 38,59 de dolari, ajungand la valoarea de 351,79 de dolari, ceea ce reprezinta o scadere de 16 procente comparativ cu inceputul acestui an.

Aceasta depreciere a urmat declaratiilor directorului financiar de la Google, George Reyes, care considera ca Google isi va incetini cresterea prognozata in anii urmatori. Aceste declaratii au intensificat incertitudinea analistilor privind evolutia companiei, dupa ce in prealabil Google a ratat pentru prima oara estimarile acestora legate de ultimul trimestru al anului trecut.

Experimentele Google

Reyes a mai adaugat ca gigantul Internetului trebuie sa isi gaseasca si alte surse de venit, aditionale publicitatii online care reprezinta 99% din incasarile Google. Compania americana a investit 18 luni de cercetare cu scopul de a optimiza sistemele care ii furnizeaza publicitatea online, dar cu toate acestea, numai este posibila cresterea acestor venituri in perioada urmatoare.

Astfel, Google incearca sa obtina venituri si din alte surse si sa isi extinda influenta in comercializare spatiilor publicitare si in afara Internetului. Compania americana a lansat o serie de produse, precum Desktop Search si Google Earth, care ar trebui sa creasca valoarea adaugata a utilizatorilor sai. De asemenea, Google isi pune speranta si in Google Mobile sau Google Local, servicii care ofera contra-cost ultimele stiri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri