Grupul american de telecomunicatii AT&T a anuntat aseara preluarea companiei concurente BellSouth Corp., in schimbul sumei de 67 de miliarde de dolari (55,7 mld. euro), tranzactia fiind considerata una dintre cele mai importante pe plan mondial, scrie Reuters.
Noua companie rezultata va avea mai mult de 70 milioane de abonati la serviciile de telefonie fixa, 54,1 milioane abonati la serviciile de telefonie mobila si aproximativ 10 milioane abonati la serviciile de Internet in banda larga. Cu o capitalizare bursiera de 150 miliarde dolari, noua entitate se va plasa cu mult in fata numarului doi, firma Verizon, care are o capitalizare bursiera de 93 miliarde dolari.

Actionarii BellSouth vor primi 1,325 actiuni proprii din partea grupului AT&T. Pe baza valorii de 27,99 dolari inregistrata de actiunile AT&T vineri seara, oferta este de 37,09 dolari pentru fiecare actiune BellSouth, adica o prima de 17,9 procente comparativ cu valoarea de 31,46 dolari inregistrata de actiunile BellSouth vineri seara.

In acest moment, AT&T are aproximativ 189.000 de salariati, in timp ce BellSouth aproximativ 63.000 de angajati. Cele doua societati detin in comun compania de telefonie mobila Cingular Wireless LLC, lider mondial pe piata SUA cu 54 milioane abonati. AT&T controleaza 60 de procente, iar BellSouth restul de 40 % din actiunile Cingular.

In urma acestui deal, noul conglomerat renascut AT&T (American Telephone and Telegraph), denumit popular Ma Bell, va ramane cu mult in fata Verizon Communications Inc., al doilea mare furnizor de servicii de telefonie din Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri