Romania se afla pe locul sase din 20 de tari într-un clasament privind viteza de conectare la Internet realizat trimestrial de compania americana Akamai Technologies, în care prima pozitie este ocupata de Hong Kong, relateaza Bloomberg.

Clasamentul, realizat pentru perioada iulie-septembrie 2013, a fost realizat în functie de viteza maxima de conectare, în traficul realizat prin reteaua globala a companiei, scrie Mediafax.

Romania, cu o viteza medie de conectare de 45,4 megabiti pe secunda, mai mica cu 4,4% fata de viteza înregistrata în trimestrul precedent, a coborat de pe pozitia a treia pe pozitia a sasea.

Statele Unite se afla doar pe locul 13, unul dintre motive fiind suprafata mare a tarii, care face dificila instalarea pe întreg teritoriul a cablurilor din fibra optica.

Romania este devansata în ordine de Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore si Israel.

Citeste si:
Parintii isi pot controla mai bine copiii care stau pe Facebook
Parintii isi pot controla mai...

Pe pozitia a saptea se afla Letonia, Akamai Technologies explicand ca tarile mici reusesc mai repede sa instaleze tehnoloigia necesara Internetului de mare viteza.

Bulgaria este pe locul 12, cu o viteza de conectare de 37 megabiti pe secunda, de peste doua ori mai mare decat media globala.

Marea Britanie se afla pe locul 16, cu o viteza de 35,7 megabiti pe secunda, cu 3,9% mai scazuta fata de trimestrul precedent, dar cu 27% mai rapida fata de acum un an.

Akamai Technologies este un operator american de retea de Internet din Cambridge, Massachusetts - SUA, prin intermediul caruia are loc 15%-20% din traficul total de Internet la nivel mondial.

Citeste si:
Romanii si Internetul: Doar 3% fac cursuri online, 60% social media
Cum au folosit romanii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri