Prima versiune beta a browserului Firefox 2.0 este asteptata sa fie lansata in aceasta saptamana, potrivit unei postari pe site-ul web al Mozilla Corp

Mult anticipata lansare va fi facuta pana la sfarsitul saptamanii. Dezvoltatorii au putut testa o prima lansare alfa inca de la sfarsitul lunii martie, dar aceasta noua lansare beta va fi testata de un grup mult mai mare de utilizatori. De asemenea, marcheaza inca un pas inainte catre lansarea finala a ceea ce este considerat a fi cel mai important update la browser.

O posibila versiune beta, numita release candidate, a fost deja postata si este disponibila pentru download. Noua versiune a browserului gratuit va include o functie "undo close tab" care permite utilizatorului sa redeschida o fereastra tab daca a inchis-o accidental. De asemenea, va include un spell checker care functioneaza cu formularele Web.

Firefox este utilizat in prezent de aproape 13% din navigatorii Web, potrivit firmei de analiza OneStat.com. In SUA Firefox are o cota de piata de aproximativ 16%, insa cel mai popular este in Germania, unde este utilizat de aproape 40% dintre navigatorii pe Internet.

Internet Explorer ramane insa browserul dominant, cu o cota de piata de aproape 86% in intreaga lume, potrivit OneStat.com.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondurile de pensii au batut bancile in 2019. Topul castigurilor