Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel global, a renuntat la aplicatia foto Bign Image Widget, prin care utilizatorii puteau gasi usor fotografii pe internet pentru a le adauga pe site-urile proprii, in urma unui proces intentat de Getty Images, acuzand compania producatoare de software de incalcarea drepturilor de copyright.

"Am renuntat temporar la Bing Image Widget, pentru a avea timp sa discutam cu Getty Images. In calitate de detinatori de copyright, credem ca legislatia in domeniu este importanta", au declarat oficialii Microsoft, citati de Financial Times.

Getty Images, detinatorul uneia dintre cele mai mari colectii digitale de fotografii din lume, a inaintat saptamana trecuta o plangere in instanta impotriva Microsoft, sustinand ca aplicatia Bing Image Widget incuraja furtul de imagini, arata Mediafax.

In urma unei audieri preliminare la un tribunal din New York vineri, Microsoft a anuntat ca aplicatia a fost retrasa.
Procesul initiat de Getty Images ameninta sa puna in pericol imaginea Microsoft, avand in vedere ca gigantul software duce o campanie asidua impotriva furtului de software.

Cele doua companii negociaza de mai mult de un an in privinta modului in care imaginile Getty sunt utilizate de catre cei care folosesc motorul de cautare Bing, dar aplicatia Image Widget, lansata in august, nu a fost pe lista de discutii.

Citeste si:
Microsoft, software care inlocuieste politistul la examene
Microsoft a dezvoltat un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi