S&T System Integration & Technology Distribution , a anuntat cifre record pentru venituri si EBIT la nivel de grup. Acest succes reprezinta o confirmare clara a orientarii catre furnizarea de servicii si solutii specifice industriilor.

In primele sase luni ale acestui an, companiile membre ale Grupului S&T au cumulat venituri ce totalizeaza 205,8 milioane EUR, in crestere cu 45,7% fata de perioada similara a anului trecut (2005: 141,2 milioane EUR). in comparatie cu cel de-al doilea trimestru al anului trecut, veniturile aferente Q2 2006 au crescut cu 27,7% de la 82 milioane EUR la 104,7 milioane EUR.

Profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor (EBIT) a crescut cu 142,8% de la 2,5 milioane EUR in primele sase luni ale lui 2005 la 6,1 milioane EUR pentru prima jumatate a lui 2006. Profitul inaintea deducerii cheltuielilor cu dobanzile, taxelor si amortizarii (EBITDA) raportat, 8,9 milioane EUR, inregistreaza o evolutie semnificativa, fiind cu 75% superior celui de 5,1 milioane EUR anuntat pentru prima jumatate a lui 2005.

Daca tinem cont ca in 2002 veniturile din segmentul Business Solutions au totalizat 17,2 milioane EUR pe parcursul intregului an, iar acelasi segment genereaza acum venituri de 45,4 milioane EUR in jumatate de an, devine evident ca strategia S&T de focalizare pe furnizarea de servicii si solutii software este cea corecta. Ne pozitionam foarte bine pe calea catre obiectivul nostru, acela de a deveni un jucator-cheie al pietei IT europene, a declarat Christian Rosner, CEO al S&T AG.

Pentru a continua parcursul de crestere a profitabilitatii companiei, S&T se va concentra in continuare asupra principalelor sectoare industriale urmarite: servicii financiare, utilitati, sectorul productiv si telecomunicatii.

Recent inaugurat, centrul de nearshoring din Romania va permite ca S&T sa isi extinda portofoliul de solutii software. Proximitatea geografica a clientilor si posibilitatea de a lucra cu un partener european familiar ofera un avantaj competitiv semnificativ in comparatie cu offshoring-ul asiatic.

Achizitiile viitoare din zona Business Solutions si Managed Services vor fi posibile datorita rezervei financiare de 50 milioane EUR. Principalele obiective raman mentinerea ritmului de crestere in aceasta piata dinamica a Europei Centrale si de Est si consolidarea pozitiei de lider a S&T, a subliniat Christian Rosner, CEO al S&T AG.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Dividendele smulse de la companiile de stat salveaza momentan bugetul