Concernul japonez Matsushita Electric Industrial Co. a confirmat marti ca a inceput sa retraga de pe piata 6.000 de baterii lithium-ion utilizate in noteook-urile marca Panasonic, de teama ca bateriile respective s-ar putea supraincalzi.
Purtatorul de cuvant de la Matsushita, Akira Kadota, a declarat ca actiunea de retragere afecteaza doar bateriile pentru notebook-urile Let's Note CF-W4G produse in perioada aprilie-mai 2005 si vandute in Japonia. Kadota a tinut sa precizeze ca bateriile respective nu au fost fabricate de grupul japonez Sony Corp., firma care a furnizat bateriile retrase luna trecuta de pe piata de producatorii americani de PC-uri Dell Inc. si Apple Computer Inc., dar a refuzat sa spuna cine a produs bateriile respective.

Amploarea actiunii de retragere initiata de Matsushita este mult mai mica comparativ cu cele anuntate de rivalii Dell si Apple. Dell a anuntat ca va retrage 4,1 milioane baterii lithium-ion produse de Sony Energy Devices Corp., o divizie a grupului Sony, iar Apple va retrage alte 1,8 milioane baterii produse tot de Sony. in ambele cazuri motivul a fost riscul de supraincalzire a bateriilor respective.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri