Potrivit unui articol publicat marti de DPRK Today, una dintre portavocile regimului comunist, Trump este „un politician intelept”, alegerea corecta pentru pentru electoratul american la scrutinul din 8 noiembrie.

Site-ul precizeaza ca propunerea controversatului om de afaceri ca SUA sa isi retraga trupele din Coreea de Sud, pana cand Seulul va plati mai mult, este una dintre caile de a obtine unificarea Peninsulei Coreea.

Trump a declarat la un moment dat ca este dispus sa discute cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a incerca sa rezolve dosarul nuclear. Mai mult, el a cerut Chinei sa ajute la solutionarea problemei.

“Se pare ca Trump nu este un candidat din topor, nebun, ignorant asa cum se spune, ci este, de fapt, un politician intelept si un candidat profetic la presedintie”, afirma autorul articolului, un expert coreean din China identificat drept Han Young Muk.

Citeste si:

Pe de alta parte, favorita la investitura democrata, Hillary Clinton, este numita „Hillary cea proasta”, in urma propunerii acesteia de a aplica modelul de sanctiuni dure care au dat rezultate in cazul Iranului si pentru rezolvarea dosarului nuclear nord-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreea au luat amploare dupa ce regimul de la Phenian a efectuat al patrulea test nuclear in ianuarie, urmat de diverse teste de rachete, dintre care unele esuate. In replica, ONU a adoptat noi sanctiuni dure vizans tara comunista.

Astfel, toate produsele care ajung sau pleaca din tara asiatica sunt inspectate, iar inca 16 persoane si 12 organizatii au fost incluse pe lista neagra si vizate de interdictii de calatorie si inghetari ale conturilor si activelor.

In plus, ONU a interzis vanzarea sau trimiterea de arme mici si usoare in Coreea de Nord. Restul armelor erau deja vizate de interdictii. Mai mult, toti diplomatii nord-coreeni care se implica in actiuni ilicite vor fi expulzati.

Sursa foto: https://www.donaldjtrump.com/