Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a alocat resurse de numerotatie pentru operatorii alternativi de telefonie fixa Gabriel Management si Comm One Corp.

Compania Gabriel Management a solicitat si a primit 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivelul intregii tari, precum si 1.000 de numere pentru furnizarea de servicii prin intermediul cartelelor preplatite.

Comm One Corp, cea de-a doua companie careia i-au fost alocate pentru prima data resurse de numerotatie, a primit dreptul de a utiliza 410.000 de numere care vor fi folosite pentru a furniza servicii de telefonie fixa la nivel national, primind de asemenea dreptul de a utiliza cate 1.000 de numere pentru servicii oferite prin intermediul cartelelor preplatite.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRC pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit nivelul de 63 de milioane, din care 54,67% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 44% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila, potrivit datelor oferite de autoritatea nationala.

Potrivit ANRC, numarul total al utilizatorilor de servicii de telefonie mobila din Romania a depasit cifra de 13 milioane, iar cel al utilizatorilor de servicii de telefonie fixa depasea, la sfarsitul anului trecut, 4,39 milioane. La sfarsitul anului 2005 erau activi pe piata de telefonie fixa un numar de 74 de furnizori alternativi, cu o cota totala de piata de aproximativ 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri