Un sfert dintre muncitorii britanici folosesc, in timpul programului de lucru, un aparat de ascultat muzica in format mp3 (mp3 player), practica adesea prost vazuta si chiar interzisa in unele intreprinderi, informeaza un studiu londonez.
Ancheta a fost condusa de compania specializata in amenajari si decoratiuni pentru birouri Woods Bagot si a fost realizata pe un esantion de o suta de intreprinderi. Rezultatele studiului indica faptul ca un numar de 22% dintre muncitorii britanici folosesc, in timpul programului de munca, un aparat pentru ascultat muzica in format mp3 (mp3 player). Acest aparat este considerat ca modalitatea sigura prin care se poate construi un spatiu virtual, la serviciu, in timpul programului.

Autorul studiului, Simon Pole, a declarat ca fenomenul poate fi explicat, partial, prin lipsa peretilor despartitori care sa asigure fiecarui om intimitatea care sa ii permita sa se concentreze, conform NewsIn. "Muncitorii erau, mai demult, despartiti cu ajutorul unor pereti, astfel incat fiecare se putea concentra asupra muncii pe care o depune. Organizarea de birouri in spatii larg-deschise a antrenat caderea zidurilor, majorarea interactiunilor vizuale si a gradului de comunicare, dar nu a disparut nevoia de a se concentra", a declarat Simon Pole. in opinia lui Pole, un mp3 player permite individului sa isi creeze propriul lui spatiu virtual sa sa se sustraga, de exemplu, conversatiilor telefonice ale colegilor de birou.

Unul dintre efectele adverse ale folosirii acestui aparat este aparitia unei granite intre generatii, evidenta prin reticenta muncitorilor mai varstnici referitor la folosirea unui astfel de aparat la locul de munca. Folosirea aparatului de ascultat muzica in format mp3 a fost deja interzisa in 30% dintre intreprinderile care au facut parte din esantionul acestui studiu.Intreprinderile cele mai rigide si vigilente in ceea ce priveste folosirea mp3 player-ului sunt cele din sectoarele bancar si juridic, in timp ce companiile care activeaza in marketing si media sunt cele mai tolerante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri