Corporatiile gigant internationale au acuzat ieri China si Rusia ca sunt, de departe, statele cu cele mai grave probleme de piraterie si contrafacere a bunurilor
Aproximativ doua treimi din toate bunurile contrafacute confiscate in Uniunea Europeana provin din China, potrivit unui raport al Organizatiei de initiativa a mediului de afaceri pentru stoparea contrafacerii si pirateriei.

Grupul, din care fac parte multinationale precum General Electric, Vivendi Universal, EMI sau Microsoft au adus in discutie permisivitatea reglemetarilor guvernamentale ca o cauza prima a furtului de proprietate intelectuala. "Trebuie depuse mult mai multe eforturi pentru consolidarea reglementarilor", a declarat seful Camerei Internationale de Comert, organizatia umbrela pentru camerele de comert nationale, Guy Sebban.

Costurile provocate de piraterie si de contrafacere, care includ profitul pierdut, depasesc 100 de miliarde de dolari pe an. Bunurile piratate si contrafacute precum medicamentele pot periclita sanatatea si siguranta, potrivit Organizatiei Mondiale pentru Proprietatea Intelectuala a Natiunilor Unite.

Raportul a fost publicat inaintea unei conferinte de doua zile a ONU de la Geneva, care se va desfasura saptamana aceasta, la care oficialii din partea corporatiilor si cei care sustin consolidarea legislatiei vor ridica problemele pe care le implica contrafacerea bunurilor de consum precum mancarea, jucariile, cosmeticele, medicamentele, bateriile precum su muzica, filmele sau produsele marcilor de lux.

Economiile emergente precum cele din India, Brazilia, Indonezia, Vietnam sau Pakistan au fost numite printre statele cu cel mai slab control al fenomenului, in timp ce Statele Unite, Marea Britanie, Germania si Franta au fost laudate drept cele mai severe, urmate de Japonia, Canada si Elvetia.

SUA au avertizat China ca vor actiona impotriva statului asiatic in fata Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), la care Beijing a aderat in 200, in cazul in care China nu actioneza mai ferm pentru a proteja drepturile de proprietate intelectuala. Problema este una dintre pietrele de incercare pentru aderarea Rusiei la organizatia de comert mondial ce cuprinde 150 de state membre.

Sebban a declarat ca grupurile incearca sa se mentina "cu un pas inaintea piratilor" si ca un control mai sever in statele in care fenomenul este raspandit trebuie sa opreasca produsele periculoase sau ineficiente inainte de a ajunge pe pietele mondiale.

"Trebuie sa-i educam pe legiuitori ca investitiile mai mari in protejarea proprietatii intelectuale se va traduce prin crearea de mai multe locuri de munca, atragerea de venituri din plata taxelor si, de asemenea, ii va ajuta in lupta impotriva crimei organizate", a adaugat Sebban, potrivit NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri