Netflix lansează primele jocuri în platfoma sa de streaming și vor fi disponibile la nivel mondial, încercând să pătrundă pe piața abonamentului pentru jocuri.

Compania a lansat deja actualizări pentru aplicația sa pe smartphone-urile Android, iar în urma update-ului, utilizatorii for putea găsi jocurile disponibile pentru descărcare, relatează BBC.

Pentru început, compania pune la dispoziție cinci jocuri, dar promite să vină cu mai multe titluri. Netflix anunță că utilizatorii se vor putea bucura de jocuri fără reclame și fără achiziții în aplicație, precum cele obișnuite în alte jocuri mobile.

Dintre cele cinci jocuri lansate cu serviciul, două sunt legate de popularul serial „Stranger Things” al gigantului de streaming:

  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Card Blast
  • Teeter Up
  • Shooting Hoops

„Deși acesta este doar începutul unei lungi călătorii, suntem încântați să oferim o experiență de joc care se diferențiază de ceea ce este disponibil astăzi - jocuri mobile exclusive fără reclame, fără plăți în aplicație, incluse în abonamentul Netflix.” a anunțat compania.

În timp ce jocurile inițiale au o grafică relativ simplă și un gameplay destul de simplu, Netflix spune că intenționează să creeze în cele din urmă jocuri „pentru fiecare tip de jucător”.

„Fie că îți vrei un joc obișnuit pe care să îl poți începe de la zero sau o experiență captivantă care să te permită să aprofundezi poveștile tale preferate, vrem să începem să construim o gamă de jocuri care să ofere ceva pentru toată lumea”, a scris Mike Verdu, șeful diviziei de dezvoltare de jocuri a Netflix, într-un anunț publicat pe site-ul oficial.

Verdu a fost angajat de Netflix, după ce a lucrat la gigantul de jocuri EA și mai târziu la Facebook, unde a lucrat la realitate augmentată și virtuală.

Vor urma și actualizările pentru iOS

Lansarea din această săptămână este doar pentru telefoane și tablete Android, dar Netflix a anunțat că jocurile vor veni pe dispozitivele iOS „în următoarele luni”.

Apple a încercat să reziste încercărilor anterioare ale altor companii de a pune „magazine în magazine” – în special în jurul jocurilor.

Când Microsoft și-a lansat inițial serviciul de streaming Game Pass în 2020, Apple a blocat apariția în iPhone App Store, argumentând că aproximativ 100 de jocuri incluse ar trebui să fie listate în magazinul său individual. În cele din urmă, Microsoft a recurs la streaming prin browserul Apple Safari pentru mobil.

Netflix a spus că nu se confruntă cu probleme similare cu Netflix Games, din partea Apple.

Sursa foto: Netflix.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri