Cercetatorii spera ca in scurt timp dispozitivele audio de tipul MP3 player-elor sa fie dotate cu sisteme de navigatie GPS, oferindu-le pietonilor posibilitatea de a se orienta mai bine prin oras, informeaza BBC.

Posesorii unor astfel de dispozitive ar putea sa fie directionati catre destinatia dorita in timp ce asculta melodiile preferate. Daca directia in care se indreapta este buna muzica se va auzi in ambele casti, insa modificarea volumului ar putea indica o schimbare a sensului de mers.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta tehnologie ar putea fi dezvoltata in asa fel incat sa ofere utilizatorilor posibilitatea personalizarii sistemului.

Intr-un oras cu care nu sunt prea familiarizati, cei interesati de un obiectiv turistic (sau de alte locatii) ar putea fi avertizati intr-un fel (vibratie, alternarea volumului, etc.) momentul in care se afla in vecinatatea acestuia.

Prototipul a fost dezvoltat de un profesor de la Universitatea Swansea, pe cand lucra in Noua Zeelanda.

“In general, atunci cand ascultam muzica prin intermediul dispozitivelor cu casti, facem acest lucru pentru a ne detasa de lumea din jur. Noul sistem va lasa exteriorul sa se strecoare la dorinta utilizatorilor”, a declarat initiatorul proiectului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si