Ce mărci de smartphone preferă românii? Deși toată lumea vorbește despre iPhone, în realitate Samsung, Xiaomi și OPPO domină clasamentul celor mai vândute telefoane, Apple fiind abia pe locul 4.

Potrivit celei mai recente analize de piață publicate de Canalys, Samsung continuă să domine clasamentul celor mai vândute mărci de smartphone în România, cu o cotă de piață de 49% și o creștere anuală de 92%. Altfel spus, 1 din 2 români au un smartphone Samsung. Pe locul 2 este Xiaomi. Compania de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT, a avut o cotă de 17% a numărului de unități livrate și o creștere de la an la an de 2%. La nivel global, în ceea ce privește livrările de smartphone-uri Xiaomi s-a clasat pe locul 3 în al doilea trimestru din 2022.

Pe locul 3 în clasamentul celor mai populare mărci de smartphone în România este OPPO, cu o cotă de piață de 9%, în scădere cu 25% față de anul trecut. Apple a coborât pe locul 4, cu o cotă de piață de 8%.

În fine, pe poziția a cincea în topul celor mai populare mărci de smartphone în România este Lenovo, cu o cotă de piață de 5%, dar o creștere semnificativă de la an la an - 90%.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri