Compania taiwaneza Asustek si-a anuntat intentiile de divizare, pana la inceputul anului viitor, pentru a spori competitivitatea marcii Asus, urmand a infiinta doua societati ce vor prelua activitatile din sectorul OEM, relateaza IDG News, citat de NewsIn.
Divizia OEM care fabrica computere (PC-uri desktop si laptopuri) va constitui compania Pegatron, iar cea care produce in regim OEM elemente care nu au legatura cu computerele (inclusiv telefoane mobile) va functiona sub marca Unihan. Compania-mama Asustek va pastra si va dezvolta in continuare marca proprie, Asus.

Pe langa dispozitivele fabricate sub marca proprie, Asustek activeaza pe pietele OEM/ODM, fabricand aparatura pentru companii precum Dell, HP, Apple sau Sony. Spre exemplu, Asus este unul din cei doi fabricanti taiwanezi care produc pentru Sony consolele de jocuri video Playstation 3.

Termenii OEM ("original equipment manaufacturer") si ODM ("original design manufacturer") se refera la intreprinderi care fabrica, sub contract, produse care vor fi vandute sub marci detinute de alte companii.

Anul anul acesta, incasarile Asustek din operatiunile care vor reveni companiei Pegatron sunt estimate la 9,14 miliarde de dolari. Incasarile din operatiunile asociate viitoarei companii Unihan sunt estimate la 4,6 miliarde de dolari, iar activitatile sub brandul Asus sunt estimate la 7,5 miliarde de dolari.

Asus este cel mai mare producator din lume de placi de baza pentru PC-uri. Asus mai produce laptopuri, monitoare LCD, telefoane mobile si diverse echipamente pentru calculatoare. Compania are 62.000 de angajati in intreaga lume si a raportat anul trecut incasari de 16,5 miliarde de dolari.

Compania Acer, al treilea fabricant de PC-uri din lume ca marime, a realizat o operatiune similara in 2001, cand a infiintat compania compania Wistron pentru segmentul OEM/ODM si compania BenQ pentru segmentul de monitoare si telefoane mobile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri