Vanzarile totale de electronice dinspre producatori catre distribuitori vor depasi 160 de miliarde de dolari in 2007 in Statele Unite, conform unui raport semestrial realizat de Asociatia Consumatorilor de Electronice (CEA).
Raportul despre vanzarile si previziunile referitoare la piata americana de electronice apreciaza o crestere a industriei de aproximativ opt procente pana la sfarsitul anului in curs. “Proiectul realizat la jumatatea anului de CEA arata ca urmeaza o crestere suplimetara a industriei.”, a comentat Gary Shapiro, presedinte si CEO al CEA.

“Cand credem ca am ajuns la limita expansiunii noastre, industria noastra continua sa atinga proportii din ce in ce mai mari. Schimbam in fiecare zi viata consumatorilor creand produse si inovatii pe care le adora.”, a completat Shapiro.

Raportul face referire, spre deosebire de anii trecuti, la produse noi, de tipul televizoarelor high-definition (HD), adaptoare VoIP (Voice over Internet Protocol), boxe pentru MP3 playere, DVD playere, smartphone-uri si alte produse. Potrivit acestuia, accesoriile au inregistrat o crestere puternica a vanzarilor fata de alte produse din sector datorita cresterii interesului consumatorilor de a spori performatele unor produse.

CEA estimeaza in raport ca vanzarile pentru accesorii vor atinge cifra de 9 miliarde de dolari, cu mai mult de 317 milioane de unitati vandute pana la sfarsitul anului 2007. Insa cele mai mari vanzari vor fi inregistrate de tehnologiile de diplay. Se estimeaza ca, pe acest segment, cifra vanzarilor va atinge 26 de miliarde de dolari anul acesta datorita avantului pe care il iau televiziunile digitale in toata lumea.

Comunicatiile mobile vor inregistra o crestere substantiala, conform raportului. CEA apreciaza ca americanii vor cheltui peste 20 de miliarde pe terminalele mobile, mai mult cu 12 procente fata de anul 2006. Aceasta crestere este explicata in raport prin nevoia oamenilor de a comunica oriunde si oricand sau de a avea dispozitive mobile care sa le permita accesul la divertisment, aplicatii business, e-mail sau instant messaging.

Cercetarea este considerata cu grad ridicat de acuratete avand in vedere ca de data aceasta 60 de companii (un numar record) au oferit date despre vanzari si estimari referitoare la industrie, contribuind la cel mai complet raport din ultimele doua decenii, conform comunicatului CEA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri