Raportul despre vanzarile si previziunile referitoare la piata americana de electronice apreciaza o crestere a industriei de aproximativ opt procente pana la sfarsitul anului in curs. “Proiectul realizat la jumatatea anului de CEA arata ca urmeaza o crestere suplimetara a industriei.”, a comentat Gary Shapiro, presedinte si CEO al CEA.

“Cand credem ca am ajuns la limita expansiunii noastre, industria noastra continua sa atinga proportii din ce in ce mai mari. Schimbam in fiecare zi viata consumatorilor creand produse si inovatii pe care le adora.”, a completat Shapiro.

Raportul face referire, spre deosebire de anii trecuti, la produse noi, de tipul televizoarelor high-definition (HD), adaptoare VoIP (Voice over Internet Protocol), boxe pentru MP3 playere, DVD playere, smartphone-uri si alte produse. Potrivit acestuia, accesoriile au inregistrat o crestere puternica a vanzarilor fata de alte produse din sector datorita cresterii interesului consumatorilor de a spori performatele unor produse.

Citeste si:

CEA estimeaza in raport ca vanzarile pentru accesorii vor atinge cifra de 9 miliarde de dolari, cu mai mult de 317 milioane de unitati vandute pana la sfarsitul anului 2007. Insa cele mai mari vanzari vor fi inregistrate de tehnologiile de diplay. Se estimeaza ca, pe acest segment, cifra vanzarilor va atinge 26 de miliarde de dolari anul acesta datorita avantului pe care il iau televiziunile digitale in toata lumea.

Comunicatiile mobile vor inregistra o crestere substantiala, conform raportului. CEA apreciaza ca americanii vor cheltui peste 20 de miliarde pe terminalele mobile, mai mult cu 12 procente fata de anul 2006. Aceasta crestere este explicata in raport prin nevoia oamenilor de a comunica oriunde si oricand sau de a avea dispozitive mobile care sa le permita accesul la divertisment, aplicatii business, e-mail sau instant messaging.

Cercetarea este considerata cu grad ridicat de acuratete avand in vedere ca de data aceasta 60 de companii (un numar record) au oferit date despre vanzari si estimari referitoare la industrie, contribuind la cel mai complet raport din ultimele doua decenii, conform comunicatului CEA.