"In Romania, pe o piata a unitatilor optice estimata de noi la un milion de unitati pentru 2007, Asesoft Distribution are o cota de aproximativ 18%. Prin adaugarea produselor Lite-On, ne dorim cresterea cotei de piata la un minim de 20% pentru 2008, in conditiile unei estimari de crestere a pietei locale la aproximativ 1,2 milioane unitati", a declarat directorul de achizitii Asesoft Distribution, Oana Barbu.

Asesoft Distribution a anuntat luni lansarea parteneriatului cu Lite-On, producator la nivel mondial in domeniul unitatilor optice, pentru citirea si inscriptionarea de medii CD, DVD si Blu-ray. Parteneriatul dintre Asesoft Distribution si Lite-On va acoperi gama completa de unitati optice, acestea fiind disponibile pentru partenerii din lantul de distributie IT de la inceputul lunii decembrie 2007.

"Intr-o piata mondiala de unitati optice pentru PC estimata la 280 milioane unitati, Lite-On este producator in acest segment de produse si isi doreste o crestere semnificativa si in Romania. Cresterea noastra impune o largire a portofoliului de produse si de furnizori pe acest segment", a declarat directorul general Asesoft Distribution, Iulian Stanciu.

Citeste si:

Oana Barbu a mai spus ca scaderea preturilor pentru unitatile Blu-ray face posibila achizitionarea unei unitati care citeste discuri Blu-ray la un pret de 150 euro, iar 2008 va fi cu siguranta anul in care unitatile Blu-ray vor deveni o optiune importanta pentru utilizatorii de PC.

Lite-On IT, companie care si-a inceput activitatea ca parte a grupului Lite-On Technology Corporation in 1995, este cel mai mare producator de unitati optice din lume. Lite-On are 45 de fabrici, 29 de reprezentante si patru centre de cercetare si dezvoltare, cu peste 35.000 de angajati si o capacitate de productie de sapte milioane unitati optice pe luna. In martie 2007, Lite-On IT si Philips Benq Data Storage au fondat Philips & Lite-On Digital Solution care se ocupa de marketing, dezvoltare si vanzari catre parteneri, cu structura de actionariat 51% Royal Philips Electronics si 49% Lite-On IT.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 72,2 milioane dolari, in crestere cu 51% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 95 milioane dolari in 2007. Compania de distributie IT are o baza de peste 1.000 companii active si este furnizor important al retelelor de retail locale. Compania distribuie o gama completa de produse, reprezentand furnizori ai industriei IT precum AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Innovision, Intel, Kingston, LG, Maxtor, Microsoft, Miyako, Nanya, Princeton, Samsung, Seagate, Sony, Western Digital.