Comisia Europeana (CE) a autorizat achizitia producatorului olandez de calculatoare Packard Bell de catre compania concurenta dinTaiwan, Acer, si potrivit Comisiei achizitia nu va crea o problema din punct de vedere al concurentei, relateaza LeMonde.
In septembrie 2007, Acer si-a anuntat intentia de a achizitiona intreprinderea europena, contracarand intentiile companiei concurente chineze Lenovo, cu care se afla in competitie pentru a treia pozitie pe piata monidiala a calculatoarelor.

In urma achizitiei va rezulta un grup a carui cifra de afaceri va atinge 20 miliarde dolari in 2008 si care va vinde 25 de milioane de calculatoare pe an.

Serviciile europene au recunoscut ca acesta achizitie va consolida pozitia Acer atat pe piata nationala cat si pe cea europeana a calculatoarelor fixe si portabile.

"Piata va ramane concurentiala in urma procesului de concentrare in toate segmentele sectorului calculatoarelor individuale datorita prezentei altor furnizori ce au pozitii solide in piata", se precizeaza in documentul Comisiei Europene.

Totodata, Comisia considera ca liderul mondial, Hewlett-Packard, ce are o cota de piata de 18,2%, alaturi de companii precum Dell, Fujitsu-Siemens, Toshiba, Sony si Lenovo vor asigura absenta monopolului pe piata calculatoarelor personale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri