ANRCTI a primit, miercuri, ofertele de la sase companii de telecomunicatii pentru instalarea de telecentre in 172 de localitati din mediul rural, care vor fi realizate progresiv, pana in toamna acestui an.
Potrivit Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), miercuri a avut loc deschiderea ofertelor pentru instalarea de telecentre in ultimele 172 de localitati din mediul rural pentru care ANRCTI a organizat o licitatie in luna decembrie 2007. Companiile care au depus oferte pentru instalarea de telecentre sunt AccessNet International SA, NXTel Sollution SRL, Orange Romania SA, Rartel SA, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) SA si Vodafone Romania SA.

ANRCTI va desemna, in urma analizei dosarelor depuse de cele sase companii, furnizorul de serviciu universal pentru fiecare localitate. Fiecare furnizor castigator va avea obligatia de a instala, in localitatea sau localitatile pentru care va fi desemnat, cate un telecentru care va permite locuitorilor sa initieze si sa primeasca apeluri telefonice locale, nationale si internationale si sa foloseasca serviciile de internet si fax. Criteriul principal pe baza caruia Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei va desemna ofertele castigatoare este costul net (n.r. subventia solicitata) pentru instalarea legaturii de acces si a echipamentelor.

De asemenea, Autoritatea va tine cont si de alte criterii, precum experienta anterioara in furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal, tarifele cu amanuntul ce vor fi practicate in cadrul telecentrului si perioada de timp necesara punerii in functiune a telecentrului.

Nu in ultimul rand se va tine cont de modalitatea de asigurare a accesului la apelurile de urgenta si furnizarea de servicii suplimentare si asigurarea unor echipamente suplimentare. Propunerea financiara va avea o pondere de 70% din punctajul total acordat pentru fiecare oferta, iar costul net al instalarii telecentrului va fi compensat de catre ANRCTI din fondul pentru serviciu universal.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei a precizat faptul ca cele 172 de localitati rurale au acces redus sau sunt chiar fara acces la serviciile de comunicatii. Primariile de care apartin aceste localitati si-au asumat sarcina gestionarii telecentrelor si si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare, lansat de ANRCTI.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri