Recrutarea online in domeniul IT a crescut cu 200% fata de anul precedent, insumand peste 1.540 de job-uri in IT Software si peste 900 in IT Hardware.

Printre cele mai cautate job-uri din domeniul IT sunt System Administrator (administrator de sistem), IT Network Support Officer (administrator de retea), tehnician Service IT, iar printre companiile cu cel mai mare numar de job-uri din acest departament se afla companii de prestigiu mondial, cum ar fi : HP, Oracle, Ubisoft,Softwin.

Peste 50.000 de companii, atat din Romania cat si din strainatate, au apelat la serviciile site-ului de recrutare online eJobs.ro, pentru publicarea anunturilor de angajare si selectia de personal, compania acumuland peste 1.000.000 de CV-uri active, la dispozitia companiilor. Peste 90% dintre aplicantii la job-urile companiilor mentionate mai sus au studii superioare sau sunt studentii unor facultati de profil, in domeniul cibernetica, automatica, informatica, cu studii finalizate sau in curs de desfasurare.

Recrutarea online in domeniul IT a crescut cu 200% fata de anul precedent, insumand peste 1.540 de job-uri in IT Software si peste 900 in IT Hardware. Din totalul de aproximativ 2.500 de oferte in domeniul IT, sunt in jur de 350 de companii romanesti ce angajeaza in acest domeniu.

"Aceasta crestere a numarului de job-uri se datoreaza in primul rand dezvoltarii in ansamblu a companiilor, fapt ce duce la o crestere a nevoilor de solutii IT. Toate marile companii (romanesti sau internationale) au departamente de IT foarte bine puse la punct, care asigura si dezvolta infrastructura tehnologica a acestora. La o simpla privire asupra job-urilor active in acest moment pe site, putem observa ca majoritatea acestora sunt job-uri oferite de companii ce nu au ca obiect principal de activitate dezvoltarea software. In al doilea rand, numarul mare de job-uri in IT rezulta si din cresterea numarului de companii IT romanesti, dar si intrarii continue pe piata, a companiilor straine din domeniu.", a declarat Laura Chilom, consultant resurse umane eJobs.ro, potrivit NewsIn.

eJobs.ro este de 9 ani unul din liderii in recrutarea online din Romania, cu 2.800.000 de vizitatori la nivelul lunii februarie 2008, conform site-ului de analiza Trafic.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ubisoft se muta in J8 Office Park, dezvoltat de Portland Trust