Compania care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a garantat imprumutul cu soldul conturilor sale banacare deschise la Unicredit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank si CitiBank, suma maxima garantata in baza contractului de garantie reala mobiliara este 440 milioane euro.

Zapp a castigat licenta pentru dezvoltarea unei retele 3G, care functioneaza in frecventa de 2.100 Mhz, in anul 2006, iar lansarea serviciilor comerciale a fost programata pentru toamna anului 2008. Compania a finalizat lucrarile pentru serviciile 3G in 15 din cele 19 orase care vor avea acoperire pana la sfarsitul lunii iunie din acest an.

Reteaua care urmeaza a fi dezvoltata de Zapp in frecventa de 2100 Mhz va fi dedicata in exclusivitate furnizarii serviciilor de date, in timp ce reteaua existenta in 450 Mhz, care in acest moment furnizeaza atat servicii de date cat si servicii de voce, va fi extinsa. Chris Bataillard, CEO-ul Telemobil, a subliniat faptul ca dezvoltarea a doua retele paralele nu presupune costuri foarte mari, dar a evitat sa declare ce sume a investit compania in acest scop.

Zapp a fost de curand achizitionat de Saudi Oger Ltd, grup care este de asemenea actionar principal al Oger Telecom, lider in servicii de telefonie mobila pe piete in curs de dezvoltare