Asesoft Distribution a inregistrat in primul semestru din 2008 vanzari de 53,2 milioane dolari, mai mari cu circa 32% fata de perioada similara a anului trecut si isi mentine estimarile de 135 milioane dolari pentru tot anul.

"Rata de crestere a pietei de distributie IT in segmentul in care noi activam este conform estimarilor noastre la nivelul a 10%, sub previziunile de la inceputul lui 2008 si comparativ cu anii precedenti. In aceste conditii, noi am crescut de trei ori mai rapid, ceea ce a dus la consolidarea pozitiei si la o crestere reala a cotei de piata", a declarat Iulian Stanciu, directorul general al Asesoft Distribution.

Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea vanzarilor in prima parte a acestui an vine ca urmare a extinderii gamelor de produse ale furnizorilor actuali, adaugarii unor parteneri puternici precum Dell, dar si a rezultatelor bune obtinute pe marca proprie, Horizon.

"In paralel am depus eforturi pentru sustinerea si dezvoltarea partenerilor, atat pe segmentele de business, cat si in regiunile in care acestia activeaza", a declarat directorul executiv Asesoft Distribution, Razvan Ziemba.

Compania isi mentine, dupa primele sase luni, estimarile facute la inceputul anului in vederea atingerii unui volum de 135 milioane dolari, ceea ce presupune o crestere de 30% fata de 2007.

"Ca pondere a primului semestru in totalul business-ului, vedem o crestere de la an la an, insa pentru pentru ultima parte a anului ne mentinem in continuare mai mult de 60%, ca pondere", a adaugat Iulian Stanciu.

La inceputul lunii aprilie 2008, Asesoft Distribution a anuntat achizitia a 50% din Combox Delivery, companie care activeaza in distributia de produse periferice, media, componente, produse sub marca proprie si alte accesorii pentru PC. Combox Delivery a fost infiintata in 2004, a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 4,5 milioane dolari si isi propune pentru acest an o crestere de pana la noua milioane dolari.

Asesoft Distribution a incheiat anul 2007 cu o cifra de 104 milioane dolari, in crestere cu 44% fata de anul anterior si isi propune realizarea unei cifre de 135 milioane dolari in 2008. Compania de distributie IT are o baza de clienti formata din peste 1.000 reselleri activi si este furnizor important al retelelor de retail locale.

Asesoft Distribution are in portofoliu o gama de produse completa, reprezentand furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Elixir, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Innovision, Intel, Kingston, Kingmax, LG, LITE-ON, Maxtor, Microsoft, Miyako, PQI, Princeton, Samsung, Seagate, Sony, Western Digital.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum arată și ce pot noile flagship-uri Huawei P40: Videografie mobilă
Setari Cookie-uri