Peste 18.000 de intregistrari de muzica clasica sunt disponibile in prezent pasionatilor genului pe site-ul www.passionato.com, cea mai mare colectie online de acest profil. Pentru inceput inregistrarile pot fi accesate doar de utilizatorii din Marea Britanie, urmand ca pe viitor sa fie disponibile la nivel mondial, potrivit bbc.co.uk.

Utilizatorii site-ului pot asculta inregistrari cu o durata de 60 de secunde inainte de a opta pentru varianta integrala a melodiilor respective. Toate operele pot fi achizitionate gratuit si pot fi transferate pe orice calculator sau player portabil, inclusiv pe un Ipod.

Passionato.com ofera acces la melodii sau albume integrale de o calitate inalta a sunetului, fondatorul site-ului, James Glicker, propunandu-si sa reinnoiasca saptamanal aceste colectii.

Lansarea site-ului doar in Marea Britanie a fost determinata, in opinia lui Glicker, de existenta unei activitati muzicale “vibrante”, a numarului mare de spectatori prezenti la acest gen de concerte, a studiourilor de inregistrari, a fundatiilor care sponsorizeaza astfel de proiecte.

Printre competitorii passionato.com se numara magazine de muzica online precum eclassical.com sau aplicatii software importante precum iTunes, care ii ajuta pe utilizatori sa-si organizeze fisierele muzicale video si audio.

Glicker spera ca site-ul sau sa sustina industria muzicii clasice, aflata intr-o situatie paradoxala.

“E ciudat sa vezi ca in timp ce prezenta la concertele de muzica clasica este in crestere numarul inregistrarilor de acest gen scade, iar comerciantii isi inchid afacerile ca si cum nu ar avea vreo solutie. Viitorul distributiei de muzica clasica este online-ul. Singurul lucru care a stopat pana acum dezvoltarea spre aceasta directie a fost calitatea audio”, spune James Glicker.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si