Datorita cererii ridicate pentru laptop-urile ieftine, compania taiwaneza Asustek Computer a anuntat ca in 2009 va mari productia de notebook-uri cu 77%, scrie presa internationala.

Presedintele Asustek, Jonney Shih, a declarat ca obiectivul companiei sale pentru anul viitor este sa ajunga unul dintre primii patru producatori de laptop-uri ai lumii si sa exporte peste 20 de milioane de laptop-uri, scrie versiunea in chineza a publicatiei Economic Daily.

Shih a facut aceste declaratii in timpul lansarii unei noi linii de netbook-uri Eee PC, segment in care Asustek este considerat unul dintre pionierii in dezvoltarea acestui tip de notebook-uri ieftine.

Potrivit previziunilor anterioare, compania urma sa produca in acest an 11,3 milioane de notebook-uri, care includ si netbook-urile, mai scrie ziarul.

Multi dintre marii producatori de PC-uri, cum ar fi Dell, Acer si NEC, au patruns pe piata de netbook-uri si fie urmeaza sa lanseze, fie deja au lansat propria linie de laptop-uri ieftine.

Compania de cercetare iSuppli se asteapta ca piata globala de notebook-uri sa creasca cu 20% in anul ce urmeaza, la 155 milioane de unitati, dar se asteapta ca segmentul de netbook-uri sa creasca de doua ori mai repede, cu 55%, la aproximativ 13,2 milioane de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si