In ciuda rezultatelor bune, IBM ar putea concedia cel putin 2.800 de salariati

Grupul informatic american IBM a pus bazele unui plan de restructurari ce vizeaza desfiintarea a mai mult de 2.800 de locuri de munca, a indicat luni o sursa sindicala pe pagina de internet a companiei, relateaza AFP.

Potrivit sindicatului Alliance@IBM, care este membru al AFL-CIO, prima confederatie sindicala americana, IBM vrea sa reduca 1.419 locuri de munca de la divizia de calculatoare personale si 1.449 pe segmentul de vanzare si distributie.

"Sunt prevazute disponibilizari si in alte divizii", au adaugat reprezentantii Alliance.

IBM, cel mai mare producator de servere si cel de-al doilea producator de software la nivel mondial, a anuntat in 22 ianuarie ca profitul net a crescut in al patrulea trimestru cu 12%, la 4,43 miliarde dolari.

Rezultatul este echivalent cu 3,28 dolari/actiune, comparativ cu profitul de 3,95 miliarde dolari, sau 2,80 dolari/actiune in aceeasi perioada a anului precedent. Profitul a depasit estimarea medie a analistilor, de 3,03 dolari/actiune.

Veniturile au scazut cu 6,4%, la 27,0 miliarde dolari, insa cifra de afaceri pe segmentul de software a crescut cu 3%, la 6,4 miliarde dolari.

Compania a estimat peste anul 2009 castiguri de cel putin 9,20 dolari/actiune, depasind estimarea medie a pietei, de 8,77 dolari/actiune.

Compania a incheiat contracte pentru servicii in valoare totala de 17,2 miliarde dolari, la cursul valutar actual, in scadere cu 5%. Insa totalul serviciilor contractate a crescut la un nivel ajustat valutar de 117 miliarde dolari la sfarsitul lunii decembrie, in urcare cu 3 miliarde dolari fata de trimestrul anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri