"In discutiile avute cu Fabio Colasanti am stabilit in proportie de 90% ca ANC va fi trecut sub controlul parlamentar (...) in doua saptamani vom avea documentele pe masa, acestea putand fi tranformate intr-o OUG sau proiect de lege", a spus Gabriel Sandu, citat de NewsIn.

El a mai precizat ca viitorul presedinte al ANC va fi numit de catre Parlament si nu de catre Guvern. Gabriel Sandu a mai adaugat ca se va intalni, marti, 17 februarie, la Praga cu comisarul european pentru telecomunicatii Viviane Reding, pentru a dezbate probleme legate de infringement.

La randul sau, directorul general pentru societatea informationala si media din cadrul Comisiei Europene a spus, dupa intalnirea cu ministrul Sandu, ca Parlamentul si Guvernul Romaniei vor lua o decizie care sa respecte principiile europene, dar si pe cele nationale.

"Pentru noi este important sa se respecte principiul independentei ANC si nu modul in care se face", a spus Fabio Colasanti.

Si presedintele ANC, Liviu Nistoran, s-a intalnit cu reprezentantul CE, iar cei doi oficiali au discutat subiecte de actualitate pentru piata de comunicatii electronice din Romania, precum masurile anuntate de ANC pentru reglementarea serviciilor de terminare la puncte mobile a apelurilor si implementarea serviciului universal.

Citeste si:

ANC a transmis in luna ianuarie proiectele de decizii pentru reglementarea pietelor de broadcasting si de terminare la puncte mobile catre Comisia Europeana si autoritatile de reglementare din celelalte state membre.

Acestea analizeaza in prezent proiectele respective si au la dispozitie o luna pentru a transmite eventuale observatii, dupa care Autoritatea va putea adopta deciziile.

Vizita oficialului european are loc in contextul recentei deschideri a procedurii de infringement impotriva statului roman cu privire la independenta autoritatii de reglementare.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora.