Cisco a raportat o scadere a profitului de 46% in trimestrul al patrulea la 1,08 miliarde dolari, fata de 2,01 miliarde dolari cat era cu un an in urma. Veniturile au scazut cu aproximativ 18% la 8,54 miliarde dolari in trimestrul incheiat la 25 iulie.

Directorul executiv al Cisco, John Chambers, a anuntat ca veniturile companiei din acest an ar putea scadea cu cel putin 15%. Pentru a atinge tinta de vanzari anuale – o crestere de 17% - Cisco patrunde in piata de computere folosite in centre de date, de tip servere, unde va rivaliza cu Hewlett-Packard si International Business Machines.

“Sunt momente in care trebuie sa patrunzi in noi piete, cum ar fi centrele de date care sunt legate de domeniul nostru actual de activitate”, a declarat Chambers. “IBM este un partener al companiei noastre si ramane de vazut cat de rezistent va ramane parteneriatul, insa fara indoiala HP este un competitor direct”, a adaugat acesta.

Cererea pentru echipamentele de retea cum ar fi router-e si switch-uri a scazut dupa ce companii ca Google si Microsoft au raspuns la recesiune prin reducerea echipamentelor pentru centrele de date (camere cu computere care stocheaza informatii si face posibila functionarea site-urilor).

De asemenea, in urma cu o luna Cisco a inceput sa vanda de sisteme Unified Computing System, o combinatie dintre servere, echipamente de stocare si retea. Compania a mai anuntat ca este interesata de achizitii.

“Vom fi actiona agresiv in piata. Rezervele financiare pe care le detinem reprezinta un avantaj competitiv important pentru noi”, a declarat directorul executiv care a adaugat ca Cisco detine un capital de 35 miliarde dolari.

O provocare pentru Cisco va fi sa isi convinga clientii sa cumpere un produs care contine functii de stocare, retelistica si server. De obicei, consumatorii au manageri diferiti responsabili pentru a face aceste decizii de achizitie, a declarat Jayshree Ullal un fost executiv Cisco. De asemenea, recesiunea globala ar putea complica planurile lui Chambers, a adaugat aceasta.