Toshiba va face o achizitie in domeniul energiei in valoare de 5 mld. dolari

Compania japoneza Toshiba planuieste o oferta de preluare in valoarea de cinci miliarde dolari pentru unitatea de echipamente de transmisie si distributie a energiei detinute de grupul nuclear Areva, au declarat surse apropiate citate de Financial Times.

Toshiba, conglomeratul de electronice, se axeaza pe divizia de echipamente pentru energie precum si pe investitii in operatiuni cu chip-uri.

Grupul france Alstom si Schneider Electric planuiesc o oferta comuna, in timp ce si Axa Private Equity intentioneaza sa faca o oferta.

O persoana a declarat ca tranzactia ar putea valora mai mult de 500 miliarde yeni (5,4 miliarde dolari), in timp ce o alta sursa a declarat ca unitatea ar putea costa mai mult de 700 miliarde yeni.

Norio Sasaki, presedintele Toshiba, care a preluat conducerea in luna iunie si care a condus compania catre o achizitie de cinci miliarde dolari a companiei americane de energie nucleara Westinghouse, a declarat ca in urmatorii trei ani profitul provenit din divizia de infrastructura si energie va fi dublu fata de profitul provenit din instrumente.

Christine Lagarde, ministrul economiei franceze, a declarat in aceasta saptamana ca spera ca Areva, producator de reactoare nucleare controlat de stat, sa obtina o decizie intr-o posibila tranzactie pana la sfarsitul lui 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri