Toshiba, conglomeratul de electronice, se axeaza pe divizia de echipamente pentru energie precum si pe investitii in operatiuni cu chip-uri.

Grupul france Alstom si Schneider Electric planuiesc o oferta comuna, in timp ce si Axa Private Equity intentioneaza sa faca o oferta.

O persoana a declarat ca tranzactia ar putea valora mai mult de 500 miliarde yeni (5,4 miliarde dolari), in timp ce o alta sursa a declarat ca unitatea ar putea costa mai mult de 700 miliarde yeni.

Norio Sasaki, presedintele Toshiba, care a preluat conducerea in luna iunie si care a condus compania catre o achizitie de cinci miliarde dolari a companiei americane de energie nucleara Westinghouse, a declarat ca in urmatorii trei ani profitul provenit din divizia de infrastructura si energie va fi dublu fata de profitul provenit din instrumente.

Christine Lagarde, ministrul economiei franceze, a declarat in aceasta saptamana ca spera ca Areva, producator de reactoare nucleare controlat de stat, sa obtina o decizie intr-o posibila tranzactie pana la sfarsitul lui 2009.