Rezultatele in timp real care vor fi primite de utilizatorii Google vor cuprinde toate informatiile despre un anumit subiect publicate atat pe site-uri obisnuite, cat si cele care apar pe diferite platforme de socializare precum, Facebook Twitter, MySpace si FriendFeed, exact in momentul in care se face cautarea, potrivit Mediafax.

Lista cu rezultate Google va cuprinde doar unele dintre informatiile de pe platformele sociale, insa utilizatorii pot accesa optiunea "Latest results" pentru a vedea mai multe rezultate cu informatii publicate pe bloguri sau pe Twitter. Pagina poate deveni mai cuprinzatoare, pe masura ce noi informatii sunt publicate.

"Setarile noastre pentru cautari in timp real se bazeaza pe mai mult de 12 noi tehnologii care ne permit sa monitorizam mai mult de un miliard de documente si sa efectuam milioane de modificari in timp real in fiecare zi", se arata intr-un post publicat pe blogul Google.

"Desigur nimic din toate astea nu ar fi posibil fara ajutorul partenerilor nostri Facebook, MySpace, FriendFeed, Jaiku si Identi.ca, alaturi de Twitter, care a fost anuntat acum cateva saptamani", se mai arata in acelasi material.

Motorul de cautare Bing, al companiei Microsoft, a introdus deja o versiune beta a cautarilor in timp real, folosind informatii de pe Twitter.

Recent, Google a anuntat ca va lansa la nivel global optiunea cautarilor personalizate. Astfel, in indexul de rezultate ale cautarilor efectuate pe motorul sau de cautare vor avea prioritate site-urile pe care utilizatorii le-au mai accesat in trecut.