Noul serviciu, numit “web’n’walk”, permite utilizatorilor sa gaseasca usor continutul pe care il cauta, fie ca este vorba despre informatii din aplicatii tip widget, site-uri sau descarcare de continut.

“Internetul mobil si descarcarile de continut se bucura de un nivel de utilizare si popularitate in crestere in randul clientilor. Utilizatorii sunt interesati cu precadere de informatii referitoare la stiri, vreme, site-uri cu informatii utile, pe care le-am inclus in recomandarile noastre de aplicatii tip widget, disponibile in prima etapa de dezvoltare a serviciului", a spus Gabriel Ionita (foto), manager dezvoltare produse si servicii al Cosmote Romania.

Cosmote a dezvoltat o lista initiala de 15 aplicatii tip widget recomandate, care ofera acces la cele mai recente stiri, informatii despre vreme, schimb valutar sau horoscop.

Portalul ofera acces la Facebook, Twitter, e-mail si alte site-uri de socializare, functioneaza cu o versiune adaptata a Opera Mini si este disponibil pe infrastructura existenta GPRS. Utilizatorii trebuie doar sa aiba un telefon compatibil si sa isi activeze serviciul. In prezent, serviciul este compatibil cu peste 50 de modele de telefoane din portofoliul Cosmote.

Serviciul este disponibil prin intermediul a doua tipuri de abonament: zilnic si lunar. Pentru fiecare zi calendaristica de utilizare, clientii vor plati 0,49 euro (fara TVA). Abonamentul lunar costa 2,99 euro (fara TVA). Ambele optiuni ofera navigare nelimitata pe telefonul mobil.

Portalul mobil este primul produs Cosmote Romania adaptat din portofoliul T-Mobile si este rezultatul sinergiilor comerciale existente intre Grupul Cosmote si Deutsche Telekom. T-Mobile a fost primul operator din Europa care a introdus Internet nelimitat pe telefonul mobil.