Alcatel-Lucent si Orange, cu un pas mai aproape de tehnologia 4G

Alcatel-Lucent, unul din principalii jucatori ai pietei mondiale de telecomunicatii, impreuna cu Orange, companie detinuta de France Telecom, care se numara printre cele mai mari grupuri de telefonie mobila din lume, au finalizat prima faza de teste privind tehnologia Long Term Evolution (LTE).

Procesul a permis Orange sa dezvolte perspective noi asupra capacitatilor LTE si sa evalueze modul in care aceasta tehnologie a viitorului functioneaza intr-un mediu retelistic real. Dupa prima faza de teste, Orange ia in considerare introducerea de noi aplicatii multimedia folosind reteaua de telefonie mobila LTE.

Dupa efectuarea testelor initiale in laboratoarele de cercetare si dezvoltare ale Orange, o retea a fost amplasata in vecinatatea birourilor companiei din Paris pentru a testa tehnologia LTE utilizand o banda de frecventa de 2,6 Ghz.

“Primele rezultate obtinute sunt incurajatoare: experienta utilizatorilor este una foarte buna atat in interiorul cladirilor, cat si in afara lor. Suntem increzatori in capacitatea tehnologiei LTE de a oferi clientilor o experienta imbunatatita, o retea mai usor de configurat si de gestionat si un cost redus. Suntem dornici sa trecem la urmatoarele etape”, a declarat Alain Maloberti, vicepresedinte retele, arhitectura si design in cadrul grupului France Telecom – Orange.

Totodata, in cadrul primei zile de Mobile World Congres la Barcelona, Alcatel-Lucent a anuntat ca au fost date primele telefoane 4G din laboratoarele de testare a tehnologiei LTE din America Latina ale operatorului Telefonica.

Producatorul francez de echipamente pentru retele Alcatel-Lucent a raportat primul profit trimestrial de la infiintarea sa in 2006, in T4 din 2009. Compania a inregistrat un profit de 46 milioane euro, in perioada amintita, si vanzari mai mici cu 20%, de la 4,95 miliarde euro la 3,97 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri