Printr-un acord de principiu, Departamentul de Justitie al SUA va amana punerea sub acuzare a Alcatel pentru incalcarea prevederilor din Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), o lege americana anti-mita.

Trei subsidiare ale companiei- Alcatel Lucent Franta, Alcatel-Lucent Trade si Alcatel Centroamerica – se vor declara vinovate pentru incalcarea acestora.

Compania cu sediul la Paris va intra de asemenea intr-o perioada de proba de trei ani si va fi supravegheata de o autoritate anti-coruptie din Franta.

In mijlocul investigatiei s-a aflat Christian Sapsizian,un executiv al Alcatel care in 2007 a recunoscut ca a oferit mita oficialilor costaricani pentru a obtine contracte in domeniul telefoniei mobile, scrie agentia Reuters.

De asemenea, sunt anchetate cazurile unor angajati ai filialei Alcatel din Taiwan despre care autoritatile americane banuiesc ca au influentat licitatiile unor contracte de cale ferate din aceasta tara.

Pe de alta parte, autoritatile din Franta investigheaza cateva acuzatii de coruptie in privinta filialelor Alcatel din Kenya, Polinezia Franceza, Nigeria si Costa Rica.