Revista americana Forbes a publicat lista anuala cu cei mai bogati oameni ai lumii care include si personalitati din domeniul IT, scrie Mashable.

Dupa ce si-a recastigat pozitia fruntasa in urma cu un an, Bill Gates (foto) a fost din nou detronat din pozitia de cel mai bogat om din lume, de aceasta data de Carlos Slim, insa fondatorul Microsoft ramane in continuare cel mai bogat om din segmentul IT, cu o avere estimata la 53 miliarde dolari.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a parasit topul in urma cu un an, a reintrat in top pe pozitia 212 cu o avere estimata la patru miliarde dolari.

Larry Ellison, fondatorul si directorul executiv al Oracle, este a sasea cea mai bogata persoana din lume cu o avere estimata la 28 miliarde dolari. Topul pentru segmentul IT este completat de Sergey Brin si Larry Page, cei doi fondatori Google care au fiecare cate o avere estimata la 17,5 miliarde dolari (pozitia 24).

Steve Ballmer, actualul director executiv al celui mai mare producator software Microsoft, care detine un numar impresionant de actiuni al caror pret a crescut in ultimul an, ocupa pozitia 33 in topul Forbes cu o avere de 14,5 miliarde dolari.

De asemenea, co-fondatorul Microsoft, Paul Allen ocupa alaturi de Michael Dell, directorul executiv al Dell, ocupa pozitia 37 cu o avere estimata individual la 13,5 miliarde dolari.

Fondatorul si directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, ocupa pozitia 43 cu o avere ce ajunge la 12,3 miliarde dolari. In acest an, directorul executiv al Google, Eric Schmidt ocupa pozitia 117, alaturi de mogulul media Rupert Murdoch, fiecare avand cate o avere estimata la 6,3 miliarde dolari.

Steve Jobs, fondatorul si directorul executiv al Apple, care a asistat la o crestere impresionanta a actiunilor datorita lansarilor din ultimii trei ani, detine o avere estimata la 5,5 miliarde dolari (136). De asemenea, fondatorul eBay este situat pe pozitia 148 cu o avere de 5,2 miliarde dolari. Jerry Yang, fondatorul Yahoo, are o avere estimata la 1,3 miliarde dolari, dupa ce actiunile companiei au crescut cu 26% in ultimul an.

Mexicanul Carlos Slim a devenit cel mai bogat om din lume, depasindu-l pe Bill Gates, iar francezul Bernard Arnault domina Europa, potrivit clasamentului pe anul 2010 al miliardarilor lumii, realizat de revista Forbes. Dinu Patriciu se mentine anul acesta in topul Forbes, in care revine si Ion Tiriac, dupa ce anul trecut nu a mai figurat in clasament, si, in premiera, apare Ioan Niculae, patronul InterAgro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri